Ajankohtaista

Verkkouutiset: Meppi tyytyväinen hallitusohjelmaan: Suomen edunvalvonta etusijalla

18.6.2023

Hallitusohjelman kirjauksella pyritään edistämään oikeusvaltioperiaatteen toteutumista EU:n jäsenmaissa.

Kokoomuksen europarlamentaarikko Petri Sarvamaa kehuu hallitusohjelman lopputulosta Twitter-sivullaan.

– Linjakkaan ja hyvin johdetun prosessin jälkeen Suomeen on saatu erittäin hyvä hallitusohjelma, Sarvamaa kirjoittaa.

– Panen tyytyväisenä merkille, miten tämä hallitus asettaa Suomen edunvalvonnan etusijalle ja pyrkii olemaan liikkeellä ajoissa, kun komissiossa valmistellaan lainsäädäntöesityksiä, hän jatkaa.

Tuoreessa hallitusohjelmassa linjataan esimerkiksi, että Euroopan unionin tulisi siirtyä velkataakkaa kasvattavasta elvytyspolitiikasta ja tulonsiirroista kestävällä pohjalla olevaan kasvupolitiikkaan. EU:n tulisi siis olla vakaa ja kriisinsietokykyinen talous- ja rahaunioni. Jäsenvaltioiden tulisi myös kantaa vastuu oman julkisen taloutensa kestävyydestä.

Sarvamaa on tyytyväinen EU:n ehdollisuusmekanismin sisällyttämisestä hallitusohjelmaan. Ehdollisuusmekanismilla  pyritään estämään EU-varojen väärinkäyttöä jäsenmaissa, jotka eivät noudata oikeusvaltioperiaatetta.

– Ohjelmassa on myös vahvasti mukana neuvottelemani EU:n ehdollisuusmekanismi, Sarvamaa sanoo.

– Hallitus aikoo ajaa kautensa aikana oikeusvaltioperiaatteen vahvistamista sitomalla EU:n budjettirahoituksen oikeusvaltion kunnioitukseen, varojen väärinkäytön vastaisiin toimiin sekä korruption ehkäisyyn, Sarvamaa kuvaa.

Sarvamaa on tyytyväinen myös talouspoliittisiin ja EU-velkaan ja -budjettiin liittyviin hallitusohjelman kirjauksiin. Myös metsäpolitiikan pitäminen kansallisissa käsissä on Sarvamaan mielestä keskeistä.

Uutinen on julkaistu Verkkouutisissa 17.6.2023