Viimeksi tehtyä

Petri Sarvamaa isännöi vierasryhmää Brysselissä

Europarlamentaarikko Petri Sarvamaa (kok., EPP) isännöi vierasryhmää Brysselissä Euroopan parlamentissa. Vierasryhmässä oli kokoomuslaisia Porista, Mäntsälästä ja Vantaalta. Vierailijat saivat tutustua kansainväliseen kaupunkiin lämpimässä ja aurinkoisessa säässä.

Vierailun ensimmäisenä päivänä Sarvamaa esitteli ryhmälle Euroopan parlamentin toimintaa ja valotti EU:n toimielinten välisiä valtasuhteita. Sarvamaa halusi tarjota vierasryhmälle mahdollisuuden tutustua EU:n toimintaan kokonaisvaltaisesti ja siten järjesti heille tapaamisia myös muissa EU:n toimielimissä. Parlamentin jälkeen vieraat pääsivätkin tutustumaan Suomen pysyvään edustustoon Euroopan unionissa.

Sarvamaa isännöi vierasryhmää illallisen merkeissä Brysselin keskustassa. Keskustelu kävi vilkkaana ja ajatuksia vaihdettiin innokkaasti. Keskusteluissa nousi erityisesti esille tuleva nykäys Euroopan integraation syvenemisessä, jota on odotettavissa vuoden lopulla Saksan vaalien myötä.

Vierailun toisena päivänä vierailijat kävivät tutustumassa Euroopan komissioon ja Jyrki Kataisen kabinettiin kabinettipäällikkö Juho Romakkaniemen opastuksella. Komissio edustaa lainsäädäntötyön toista puolta parlamentin ja neuvoston lisäksi. Vierailun lopuksi vieraat kävivät tutustumassa vielä NATO:n päämajaan ja suomalaisedustuston tehtäviin NATO:ssa. Nykyinen maailmanpoliittinen tilanne askarrutti monia, ja NATO-vierailu toikin ajankohtaista tietoa turvallisuustilanteesta niin EU:n kuin Suomenkin näkökulmasta.