Viimeksi tehtyä

Petri Sarvamaa ennallistamisesta: Karvasta kalkkia suomalaisille maan- ja metsänomistajille

Ennallistamisäänestyksen lopputulos on karvasta kalkkia etenkin suomalaisille maan- ja metsänomistajille sekä ruoantuottajille, sanoo europarlamentaarikko Petri Sarvamaa (kok. / EPP) tiedotteessa.

”Hehän tästä kantavat raskaimman taakan. Olen hyvin pettynyt äänestystulokseen, ei siitä mihinkään pääse. Toisaalta ymmärrän, että demokraattista tulosta on kunnioitettava”, Sarvamaa sanoo.

Parlamentti hyväksyi komission ennallistamisesityksen Strasbourgin täysistunnossa äänin 336 puolesta, 300 vastaan ja 13 tyhjää.

Sarvamaan mukaan parlamentin kantaan viime hetkellä äänestetyt muutosehdotukset tekevät lopputuloksesta sekavan.

”Siellä on mukaan leivottuna nyt viime hetken kantoja sieltä täältä, enkä usko että ennallistamisesityksen puolesta äänestäneet europarlamentaarikot tietävät, millaisesta kokonaisuudesta he loppupeleissä äänestivät”, kertoo Sarvamaa.

Sarvamaa uskoo, että jatkoneuvotteluissa jäsenmaiden kanssa asetukseen voidaan saada vielä rukattua mukaan tärkeitä joustoja Suomen näkökulmasta tarkasteltuna.

”Ja osahan Suomen näkökulmasta tärkeistä joustoista on jo neuvoston yleisnäkemyksessä hyväksyttykin. En kuitenkaan näkisi, että ne ovat tässä vaiheessa vielä riittävän hyviä, jolloin jatkoneuvotteluissa tätä joustovaraa asetuksen tiukimpiin määritelmiin ja velvoitteisiin pitää löytyä vielä lisää.”

 

Juttu julkaistu Maaseudun tulevaisuudessa 12.7.2023