Ajankohtaista

Tyylikkäiden homojen tyylitön tanssi

8.12.2010

Tunnettu tyylikonsultti Leena Sarvi ei tykännyt siitä, että homot ja lesbot olivat näyttävästi esillä Linnan juhlissa. Tyylikonsultin mukaan ”näin arvokkaassa juhlassa olisi poika- ja tyttöparit voineet jäädä pyörähtelemään keskenään.”

Jään miettimään, että minne tyylikonsultti heidät haluaisi sijoittaa? Olisiko kylmiö sopiva paikka – siellä ovat varmasti vielä ne parin vuoden takaiset tyylittömät kokitkin, jotka tanssivat ilman valtakunnan erikseen myöntämää lupaa.

Tyylikonsulttia häiritsi, että ”homot tanssivat siinä missä muutkin.” Sehän se. Homo käy kyllä mukavaksi seinäkoristeeksi, koska osaa yleensä pukeutua, mutta tanssilattia pitää jättää kuitenkin oikeille ihmisille. Sellaisille, jotka eivät provosoi, kuten tyylikonsultin mukaan homot tekevät kun tanssivat. He provosoivat heteroita. Mihin? Liittymään homouteen vissiin.

Tyylikonsultin mielestä tämä kaikki on presidentin vika, koska hän on halunnut avata ”kaapinovet selälleen.” En ole totisesti tasavallan presidentin kanssa yhtä mieltä kaikista asioista, mutta minusta hän on rohkea nainen kun haluaa edistää seksuaalisten vähemmistöjen asiaa.

Muistan kuulleeni eräästä tyylikonsultista, joka joutui tekemisiin kehitysvammaisten lasten kanssa. Hän oli heistä sitä mieltä, että he joutaisivat kaappiin, mieluummin kuin ihmisten ilmoille. En väitä, että konsultti oli sama. Mutta se on tullut nyt selväksi, että tyyli kuuluu harvoille.