Viimeksi tehtyä

Suomen irtisanotuille 2.6 miljoonaa EU-tukea

Euroopan parlamentti hyväksyi 15.12.2015 Euroopan globalisaatiorahaston (EGR) 2,6 miljoonan euron tuen myöntämisen Suomelle.

Tuki koskee 69 eri ohjelmistoalan yrityksestä irtisanottua 1200 työntekijää ja kohdistuu erityisesti Uudellemaalle ja Pohjois-Pohjanmaalle, joissa mm. Microsoft, Rovio ja Tieto ovat tehneet rajuja irtisanomisia.

Globalisaatiorahaston tukemien toimien avulla edistetään irtisanottujen työllistymistä tarjoamalla opastusta ja neuvontaa yrittäjyyteen, työnhakuun ja koulutukseen.

Budjettivaliokunnan varapuheenjohtaja Petri Sarvamaa korostaa tuen merkitystä Suomelle, kun yhä useampi alue kärsii halvemman työvoiman perässä muuttaneiden liiketoimintojen aiheuttamista irtisanomisista.

Sarvamaa on toiminut EPP-ryhmän pääneuvottelijana tukihakemuksen parlamenttikäsittelyssä. Hän on edistänyt budjettivaliokunnassa tuloskeskeisen budjetoinnin ajatusmallia, jotta tuet voidaan kohdistaa mahdollisimman tehokkaasti ja tuloksellisesti myös tulevaisuudessa. Suomi onkin saanut tukea jo aiemmin muun muassa teleyhtiö Broadcomin ja telakkayhtiö STX:n irtisanomisten jälkeen.