Viimeksi tehtyä

Sarvamaa kehittää vahvaa eurooppalaista rajavalvontaa

Europarlamentaarikko Petri Sarvamaa (kok., EPP) toimi parlamentin suurimman ryhmän EPP:n pääneuvottelijana budjettivaliokunnan eurooppalaista raja- ja merivartiostoa sekä Euroopan unionin turvapaikkavirastoa käsittelevissä lausunnoissa. Komissio on esittänyt näiden Frontexina ja EASO:na tunnettujen EU-virastojen vahvistamista Eurooppaan suuntautuvan muuttoliikkeen ja pakolaisvirtojen paremmaksi hallitsemiseksi.

”Eurooppaan suuntautuvat muuttovirrat on pakko saada hallintaan ja kielteisen turvapaikkapäätöksen saaneet henkilöt on voitava palauttaa järkevästi. Se tarkoittaa, että meidän on rakennettava rauhaa ja kestäviä yhteiskuntia myös muualla”, Sarvamaa summaa sisäisen ja ulkoisen turvallisuuden yhteyttä. Sarvamaan mukaan myös Eurobarometri-tutkimukset ovat osoittaneet eurooppalaisten odottavan EU:lta ratkaisuja turvallisuuteen ja maahanmuuttoon.

Neuvotteluissa Sarvamaa korosti, että ehdotetun 10 000 eurooppalaisen rajavartian joukon ja kansallisten rajavartioiden tehtävien päällekkäisyydet on vältettävä. Budjettivaliokunta tuki Sarvamaan kantaa 21.11. ja 10.12. järjestetyissä äänestyksissä