Ajankohtaista

Sarvamaa EU:n parlamentin talousarvion valvontavaliokunnan varapuheenjohtajaksi

15.4.2021

Euroopan parlamentin jäsen Petri Sarvamaa (kok.) on valittu Euroopan parlamentin talousarvion valvontavaliokunnan (CONT) varapuheenjohtajaksi. Talousarvion valvontavaliokunta toimii EU-varoja valvovana budjettiauktoriteettina, ja seuraa niin EU:n monivuotisen rahoituskehyksen, erillisten ohjelmien kuin jatkossa myös EU:n elvytyspaketin varojen oikeaa ja tehokasta käyttöä.

”Valiokunnan varapuheenjohtajana pystyn vaikuttamaan laajemmin EU:n varainkäytön oikeellisuuteen ja tehokkuuteen. Kansalaiset odottavat EU:lta yhä enemmän, ja monesti varainkäyttöä kohtaan ollaan myös kriittisempiä kuin valtion budjettia kohtaan. Tästä syystä on ensiarvoisen tärkeää valvoa, että veronmaksajien varoja käytetään EU:ssa tehokkaasti ja niille tarkoitetulla tavalla”, Sarvamaa sanoo.

Valiokunnan mandaatti on viime aikoina laajentunut, sillä myös oikeusvaltioon ja EU:n budjettiin liittyviä rikkomuksia tarkastellaan nykyään talousarvion valvontavaliokunnan alla. Lisäksi valiokunta tulee seuraamaan tiiviisti tulevan EU:n elpymispaketin toteuttamista ja varojen käyttöä.

”Elpymispaketin miljardit on käytettävä aidosti talouskasvua ja koronaelpymistä edistäviin hankkeisiin. Rahalla ei saa tilkitä hallitusohjelmien aukkoja tai täyttää aiempia vaalilupauksia. Kyse on myös viime kädessä veronmaksajien varoista, ja ilman valvontaa moraalikadon uhka on ilmeinen. Tuhlausta ja löperöä varainkäyttöä ei voida sallia”, Sarvamaa päättää.

Sarvamaa on jäsenenä lisäksi parlamentin maatalousvaliokunnassa (AGRI) sekä budjettivaliokunnassa (BUDG).

Lisätietoja:
Poliittinen avustaja Tuomas Tikkanen: tuomas.tikkanen(ät)ep.europa.eu, +358 40 523 5768