Viimeksi tehtyä

Sarvamaa esitteli Nokian irtisanomisia koskevan Suomen EGR-hakemuksen budjettivaliokunnassa

Europarlamentaarikko Petri Sarvamaa (kok., EPP) toimii parlamentin pääneuvottelijana Suomen Euroopan globalisaatiorahastolle (EGR) osoitetun hakemuksen käsittelyssä. Suomi hakee EGR-tukea Nokia Network Systemsin ja sen kolmen alihankkijan irtisanottua yhteensä noin 1000 työntekijää. Sarvamaa esitteli mietintönsä budjettivaliokunnalle tiistaina 25.4.2017 ja puoltaa tuen myöntämistä.

Sarvamaan mukaan Suomen viranomaiset toimivat nopeasti ja ryhtyivät tarjoamaan Nokia Network Systemsiltä irtisanotuille apua jo ennen EGR-tuen myöntämistä tai hakemista. EGR-tuki kattaa 60% irtisanottujen työntekijöiden uudelleentyöllistymistä tukevien toimien kuten koulutuksen, työelämäohjauksen ja yrittäjyysrahan kustannuksista.

Sarvamaa muistuttaa, että IT-ala on erittäin herkkä maailmantalouden muutoksille ja Suomi on hyödyntänyt EGR-tukea jo kolmesti. EGR-tuki käytännössä mahdollistaa kansallisten viranomaisten nopean reagoinnin suuriin, maailman talouden muutoksista johtuviin irtisanomisiin ja nopeuttaa irtisanottujen uudelleentyöllistymistä.

Suomen Nokia Network Systemsiä koskevasta EGR-hakemuksesta äänestetään budjettivaliokunnassa torstaina 11.5. Parlamentti päättää tuesta lopullisesti toukokuussa pidettävässä täysistunnossa.