Ajankohtaista

Rakkauden ammattilainen

1.10.2010

Rakkauden puolueen puoluesihteeri Mikael Jungner on aloittanut uuden työnsä vauhdilla. Harvoin on edes pienten piirien ja harvojen julkkisten Suomessa nähty moista otsikkorallia. Demarien kannalta kiinnostavaa on lopputulos.

”Jungner yritti iskeä Kiviniemen”.

Mikael Jungner tietää, että markkinoinnissa loputtomalla toistolla saadaan yleensä parempi tulos kuin ilman mainoskampanjaa. Sisällöllä ei ole niin väliä. Nimi lehdessä ja oikein painettuna. Tosin Jungerin kohdalla nimi menee joskus väärin.

”Pikkuveljen itsemurha romautti”.

Tällä alttarilla ei sellaista uhria olekaan, joka ei olisi vaalimenestyksen arvoinen. Eikä tällä alttarilla ole koskaan ollut vertaista esitystä.

”NAISTENMIES!”

Tuntemattoman kanssa linja-autosta sänkyyn, junasta sänkyyn, baaritiskillä riitti time out –käsimerkki, tanssilattialla pelkkä katse. Lentoemäntä huokaisi ja hyppäsi kimppuun.

”Jouduin pois Ylestä Kimmo Sasin takia”.

Mikael Jungnerin YLE-urasta voisi varmaan kirjoittaa kaikenlaista. Ja paljon siitä kirjoitettiinkin. Jungner on lähtenyt vetämään Rakkauden puolueen markkinointikampanjaa juuri tämän esimerkin innoittamana. Hänen loputtomat tempauksensa, joilla ei ollut mitään tekemistä Ylen johtamisen kanssa, loivat lopulta hänen ylleen monissa piireissä sädekehän. Samalla tavalla, kulkee Jungnerin ajatus, ei otsikoilla tarvitse nytkään olla mitään tekemistä SDP:n politiikan kanssa.

Eniten Jungnerista innostuivat yleläiset itse. Olihan se kiinnostavaa, kun toimitusjohtaja oli jatkuvasti otsikoissa. Ja mikä parasta, ”kuin yksi meistä” – ei kravattia ja tukka söpösti pörröllään. Tämä ei ollutkaan mikään seipään niellyt ja turhantärkeä pomo, tähänhän saattoi samaistua, kulki ajatus Ylen käytävillä. Ja kun Jungnerin panos Ylen ruorissa piti julkisuudessa arvioida, sen arvioi – kukapa muu. Ja saman tien hän arvioi myös kaikki muut suomalaiset yritysjohtajat. Erittäin negatiiviseen sävyyn. Sillä ainutlaatuisella varmuudella, jonka vain ”ei päivääkään” markkinoilla noteerattavan yrityksen todellista johtajakokemusta voi antaa.

”YLE-potkut: Mikael Jungnerin häämatka vei luottamuksen hallituksen puheenjohtajalta”.

Power of Love. Avoauto. Maria on hyvin fyysinen nainen. Mensa. Who gives a fuck, tai jotain sinne päin, sanoi Mikael Jungner aikoinaan Ylen sisäisessä tiedontasaustilaisuudessa.

Onnea valitsemallasi tiellä, Mikael Jungner. Toivottavasti syötteesi kelpaa, jos mahdollista, vielä kiihtyvään tahtiin lööppien tekijöille. Kiinnostavaa nähdä, innostuvatko johtajastaan jälleen eniten omat eli SDP:n äänestäjät. On kampanjan loppusaldo mikä hyvänsä, kansa on aina oikeassa.

P.S. ”Puraisiko Kiviniemi Jungneria sormesta?”

Ilta-Sanomissa 30.9. Jungner ”selitti paljastusintoaan (osakunnan opiskelijabileistä)  sillä, että hän halusi anekdootin avulla kuvailla, kuinka pienet piirit Suomessa on: päättäjäporukka pyörii samoissa piireissä opiskelijapolitiikasta lähtien”.

Tähän asti Jungner olikin profiloinut itseään enemmän uuden ajan airueena.