Ajankohtaista

Perussuomalaisten ruma kupla, Uusi Suomi

27.7.2015

Europarlamentaarikko Jussi Halla-aho on kiirehtinyt kommentoimaan Suomen kuumaa poliittista hälyä ja puolustamaan puoluetoveriaan Olli Immosta sekä tämän Facebook-kirjoittelua. Haluan kommentoida meppikollega Halla-ahon esittämiä näkemyksiä eurooppalaisesta maahanmuuttokeskustelusta.

Halla-aho sanoi YLE:n Ykkösaamussa, että keskustelu monikultturismista on muualla Euroopassa ronskimpaa kuin Suomessa. Kun Halla-aho kertoo mistä hän on keskustellut ”ulkomailla” ja ”ulkomaisten kollegoiden kanssa”, pidän selvänä että hän viittaa joko ainoastaan tai joka tapauksessa valtaosin Euroopan parlamentissa käymiinsä keskusteluihin tai muualla meppikollegoidensa kanssa käymiinsä keskusteluihin.

Halla-aho sanoi YLE:n lähetyksessä näin:

– Ei minulle ole ulkomailla kukaan tullut puhumaan mistään natsihenkisyydestä.

Halla-aho näpäytti samassa lähetyksessä kansanedustaja Erkki Tuomiojaa myös näin:

– Minä luulen, että kansanedustaja Tuomioja itse ulkoministerinä toimiessaan ja venäläismielisine näkemyksineen ja yleisine anti-amerikkalaisine ideologioineen aiheutti paljon enemmän närää ja huomiota. Tästä olen kyllä kuullut keskustellessani ulkomaisten kollegoiden kanssa.

Tosiasia on, että Euroopan parlamentissa edustaja Halla-aho toimii täysin marginaalissa – tai jopa sen ulkopuolella. Kansalaisvapauksia, oikeus- ja sisäasioita käsittelevässä valiokunnassa, jossa itsekin toimin, hänen näkemyksiään pidetään kummajaisina, hyvin laajasti yli puoluerajojen. Kotimaista persupelleilyä seuratessa ei liene kenellekään yllätys, että Halla-ahon näkemyksiä pidetään kummajaisina jopa hänen omassa puolueryhmittymässään, ECR:ssä.

Euroopan parlamentissa keskustelua maahanmuutosta ei käydä kansanedustaja Immosen edustamassa hengessä. Keskustelua ei käydä myöskään Jussi Halla-ahon hengessä, koska hänellä ei ole kovin montaa hengenheimolaista. Halla-ahon aatetoverit Euroopan parlamentissa löytyvät enimmäkseen ranskalaisen Marine LePenin ja hollantilaisen Geert Wildersin joukoista. He edustavat äärioikeistolaista henkeä, joka ammentaa kannatuksensa paljolti muukalaispelosta ja suoranaisesta muukalaisvihasta.

Toivon, että pintaan taas kerran pulpahtaneet perussuomalaisten vakavat sisäiset erimielisyydet puidaan nyt loppuun asti. Puolueen sisällä on äärinationalistisia ja äärioikeistolaisia poliitikkoja, jotka ovat tuoneet suuren määrän ääniä PS:n pottiin. Puolueen puheenjohtaja Timo Soini ei voi loputtomiin syödä ja pantata kakkua, yhtä aikaa.

Julkaistu Uuden Suomen Puheenvuorossa 28.7.2015