Ajankohtaista

Järjetöntä eheyttämistä veronmaksajien rahoilla

23.3.2011

Kristillinen herätysliike on lähtenyt kampanjaan homoseksuaalisen eheytymisen puolesta. Tällä tarkoitetaan sitä, että herätysjärjestöt haluavat muuttaa homot heteroiksi.

Kampanjassa häärivät järjestöt nauttivat valtion avustuksia. Suomen Evankelisluterilainen Kansanlähetys sai viime vuonna opetusministeriöstä 63 500 euroa tukea nuorisotyölleen sekä Suomen ev. lut. opiskelija- ja koululaislähetys 92 000 euroa. Molemmat tahot ovat ”eheyttämässä” homoseksuaalisia nuoria.

Tämän lisäksi herätysliikkeiden kansanopistot saavat runsaasti valtionavustuksia, kuten Suomen Luterilainen Evankeliumiyhdistys 1, 8 miljoonaa euroa vuonna 2009.

Näin verorahaa ohjautuu väistämättä erittäin kyseenalaiseen eheytystoimintaan. Valtion avustaman toiminnan kriteerejä on välittömästi tarkasteltava uudelleen niin, että valtionapuja ei käytetä tasa-arvon, myöskään seksuaalisen tasa-arvon, kaventamiseen – kuten homoseksuaalien eheyttämisessä on kyse.

Mitä itse eheyttämiseen tulee, kansainvälinen tiedeyhteisö pitää sitä erittäin huolestuttavana sekä vaarallisena yrityksenä vaikuttaa ihmisen seksuaalisuuteen ”normaaliuden pakkomielteen” ajamana. Eheyttämismetodit eivät nekään aina kestä päivänvaloa. Rukoilun lisäksi esimerkiksi Yhdysvalloissa homoja ja lesboja käännytetään sukupuolielimiin kohdistetuilla sähkösokeilla tai pahoinvointilääkkeillä.

Homoseksuaalit kohtaavat edelleen syrjintää ja kiusaamista. Eheyttäminen on yksi syrjinnän alalaji, josta valtion on irtisanouduttava heti ja vaadittava avustustensa takaisinmaksua.