Viimeksi tehtyä

Euroopan parlamentti järjestäytyi uudelleen – Petri Sarvamaa jatkaa vastuutehtävissä budjetti- ja talousarvion valvontavaliokunnissa

Euroopan parlamentti äänesti Strasbourgin täysistuntoviikolla 16.-19.1. valiokuntien kokoonpanoista. Europarlamentaarikko Petri Sarvamaa (EPP, kok.) uusi jäsenyytensä sekä budjettivaliokunnassa että talousarvion valvontavaliokunnassa ja säilytti lisäksi paikkansa varajäsenenä kansalaisvapauksien sekä oikeus- ja sisäasioiden valiokunnassa. Mepillä on tavallisesti hallussaan vain yksi varsinainen valiokuntapaikka.

Seuraavaksi parlamentin poliittiset ryhmät valitsivat valiokuntiin koordinaattorit, jotka ohjaavat poliittisten ryhmien valiokuntatyötä. Sarvamaa valittiin EPP-ryhmän koordinaattoriksi talousarvion valvontavaliokuntaan. Sarvamaa on tyytyväinen saadessaan jatkaa vastuutehtävässä, jota hän on hoitanut vaalikauden alusta lähtien. ”Tämä on suuri kunnia ja olen kiitollinen ryhmän osoittamasta luottamuksesta”, Sarvamaa sanoo nöyränä.

Uudelleenjärjestäytyminen jatkui vielä tällä viikolla, kun valiokunnat valitsivat itselleen puheenjohtajan ja varapuheenjohtajat.  Sarvamaa saikin lisää tunnustusta parlamenttityöstään, kun budjettivaliokunta valitsi hänet jatkamaan valiokunnan varapuheenjohtajana.

Talousarvion valvontavaliokunta valvoo EU:n talousarviovarojen käyttöä sekä sitä, onko rahankäytön poliittiset tavoitteet todella saavutettu. Budjettivaliokunta osallistuu unionin talousarviosta käytäviin keskusteluihin, käsittelee talousarviota kokouksissaan, tekee siihen tarkistuksia ja hyväksyy sen yhdessä ministerineuvoston kanssa. Kansalaisvapauksien sekä oikeus- ja sisäasioiden valiokunta vastaa suurelta osin oikeus- ja sisäasioiden alan lainsäädännöstä ja demokraattisesta valvonnasta.