Viimeksi tehtyä

Euroopan parlamentti äänesti Sarvamaan neuvottelemasta tuesta Broadcomin irtisanomille työntekijöille

Euroopan parlamentti hyväksyi keskiviikkona 8.7.2015 kokoomuksen europarlamentaarikko Petri Sarvamaan mietinnön Euroopan globalisaatiorahaston (EGR) 1,36 miljoonan euron tuen myöntämisestä Suomelle.

Rahoituksen avulla on tarkoitus edistää Broadcom Communications Finlandin ja sen kahden alihankkijan irtisanoman 586 työntekijän työllistymistä.

”Tämä on tärkeä päätös erityisesti Oulun seudulle ja alueen työttömäksi jääneille, joille nyt luodaan uusia mahdollisuuksia”, toteaa parlamentin budjettivaliokunnan varapuheenjohtajana toimiva Sarvamaa.

”Olen erittäin iloinen, että tukihakemus on käsitelty näin nopeasti. Aiemmat kokemukset osoittavat, että mitä nopeammin tilanteeseen tartutaan, sitä paremmat mahdollisuudet työntekijöillä on työllistyä oman yritystoiminnan, koulutuksen ja muiden tukitoimenpiteiden avulla”, sanoo Sarvamaa.

Hän korostaa, että tukeakin tärkeämpää on kuitenkin yritystoiminnan edellytysten parantaminen sekä Euroopassa että Suomessa.

”Junckerin komissio on ottanut vahvan linjan vähäisemmän sääntelyn puolesta. Se tarkoittaa samalla myös vähemmän esteitä työllistämiselle. Luotan vahvasti siihen, että myös Suomen uusi hallitus kulkee samalla linjalla ja karsii yrittäjyyden ja työllistämisen esteitä.”